Υποθυρεοειδισμός σε σκύλους: συμπτώματα καθώς και θεραπεία

addthis κουμπιά κοινής χρήσης στο FacebookFacebookFacebookShare στο twittertwittertwittershare στο pinterestpinterestpinterestshare στο moreaddthismore16

Η πιο τυπική ορμονική ή ενδοκρινική κατάσταση που παρατηρείται στα σκυλιά σήμερα είναι ο υποθυρεοειδισμός, αλλιώς κατανοητός ως υπο -ενεργός θυρεοειδής αδένας. Αυτή η κατάσταση παρατηρείται συχνότερα σε μεσήλικες καθώς και σε μεγαλύτερα σκυλιά, αν και έχουν αναφερθεί ορισμένες καταστάσεις και στα νεότερα ζώα. Ορισμένες φυλές φαίνεται να είναι γενετικά προδιάθετες, όπως οι κοινές poodles, schnauzers και retrievers, ωστόσο είναι επίσης τυπικό σε μικτές φυλές καθώς και σε άλλες φυλές σκύλων επίσης.

Ενώ σε πολλές περιπτώσεις δεν καταλαβαίνουμε τις σκανδάλες ενός υπο -ενεργού θυρεοειδούς αδένα, καθώς και της ατροφίας του θυρεοειδούς σε σκύλους, σε άλλες περιπτώσεις υπάρχει αυτοάνοση βλάβη του θυρεοειδούς αδένα από το ανοσοποιητικό σύστημα του σκύλου. Στην πραγματικότητα, η τοξική περιβαλλοντική έκθεση, οι διατροφικοί παράγοντες, καθώς και οι εμβολιασμοί έχουν μερικές φορές ενοχοποιηθεί ως συμβάλλοντας στην αυτοάνοση βλάβη του θυρεοειδούς αδένα ενός σκύλου, που κατανοείται ως αυτοάνοση θυρεοειδίτιδα.

Τα συμπτώματα ενός χαμηλού θυρεοειδούς μπορεί να διαφέρουν τρομερά. Μερικές από τις πιο τυπικές περιλαμβάνουν αύξηση βάρους/χαμηλή ενέργεια χωρίς ώθηση στην όρεξη, η ψυχρή δυσανεξία, οι χρόνιες ακτινοβολίες και/ή οι λοιμώξεις του δέρματος μαζί με τροποποιήσεις παλτών που περιλαμβάνουν θαμπό, ξηρά ή λιπαρά παλτά, απώλεια μαλλιών συνήθως συμμετρικά κατά μήκος της πλάτης, προσθήκη σε λεπτό δέρμα. Ορισμένα κατοικίδια ζώα μπορούν να δημιουργήσουν νευρολογικές επιπλοκές, συμπεριλαμβανομένων των τροποποιήσεων συμπεριφοράς καθώς και της επιθετικότητας, εκτός από τα θέματα με τα νεύρα του προσώπου, συμπεριλαμβανομένου του συνδρόμου που μοιάζει με παράλυση με την παράλυση που έχει ως αποτέλεσμα μια πτώση του προσώπου.

Άλλα κατοικίδια ζώα μπορούν να εκδηλωθούν με χρόνια παλινδρόμησης ή εμετό προβλήματα, μερικές φορές διαγνωσμένα ως Megaesophagus, όπου η χρόνια παλινδρόμηση μπορεί να καταλήξει να είναι ένα απογοητευτικό, καθώς και το πρόβλημα της υγείας και της ευεξίας. Και ενώ μπορεί κανείς να δει ότι υπάρχουν πολλές πιθανές ενδείξεις για ένα χαμηλό θυρεοειδή σε αυτή την τυπική ενδοκρινική/ορμονική κατάσταση των σκύλων, ο υποθυρεοειδισμός είναι εξίσου εξίσου με την υπερβολική διάγνωση από πολλούς κτηνιάτρους. Η χρόνια ασθένεια οπουδήποτε στο σώμα, εκτός από πολλά φάρμακα, όπως το φαινοβαρβιτάλη, μπορεί πραγματικά να μειώσει τα καθορισμένα επίπεδα θυρεοειδούς ορμόνης, όπως το Τ4, τα οποία συνήθως μπορούν να οδηγήσουν τους κτηνιάτρους σε εσφαλμένη διάγνωση αυτής της κατάστασης.

Άλλες χρόνιες ασθένειες καθώς και συγκεκριμένα φάρμακα μπορούν να μειώσουν τα επίπεδα Τ4 σημαντικά, με αποτέλεσμα να καταλαμβάνουν το σύνδρομο ευθυρεοειδούς, πράγμα που σημαίνει ότι δεν υπάρχει χαμηλή κατάσταση του θυρεοειδούς, ωστόσο άλλη κατάσταση ή φαρμακευτική αγωγή που προκαλεί τα χαμηλά επίπεδα στο αίμα, που συνήθως οδηγεί σε κακή διάγνωση από έναν κτηνίατρο. Ως εκ τούτου, είναι σημαντικό κάθε φορά που προσπαθείς να διαγνώσουμε ένα κατοικίδιο ζώο με αυτή την ασθένεια, να γίνει ένα πλήρες πάνελ του θυρεοειδούς αίματος, συμπεριλαμβανομένης της μέτρησης του αίματος T4, του ελεύθερου Τ4 με αιμοκάθαρση, εκτός από τα επίπεδα TSH καθώς και με τον θυρεοειδή καθώς και τα αυτοαντισώματα θυρεοσφαιρίνης, Οι περισσότεροι αξιολογούν πλήρως τη λειτουργία του θυρεοειδούς σε σκύλους. Η θεραπεία είναι εξαιρετικά χαμηλού κόστους χρησιμοποιώντας είτε συνθετική 1-θυροξίνη, είτε σε εκείνους πιο ολιστικά με την αξιοποίηση της συμπλήρωσης θυρεοειδούς θωράκισης. Αυτό είναι επίσης μια ασθένεια όπου αισθάνομαι ότι οι διατροφικοί παράγοντες παίζουν μια λειτουργία στην αιτιώδη συνάφεια εκτός από τη θεραπεία.

Η εξασφάλιση ενός ιδανικού φυσικού σχεδίου διατροφής όπως η Azmira, η φρουρά κατοικίδιων ζώων ή το wyssong ή ακόμα και μια κατάλληλη διατροφή που κατασκευάστηκε από το σπίτι μπορεί να βοηθήσει να αποτρέψει επιπλέον για να βοηθήσει στην αντιμετώπιση των σκυλιών που επηρεάζονται. Τα συμπληρώματα διατροφής όπως τα ένζυμα όπως το Prozyme ή το Naturvet Enzymes & Probiotics που προστίθενται στα γεύματα, τα οποία ενισχύουν την πέψη των ορυκτών, καθώς και την απορρόφηση όπως το ιώδιο καθώς και το σελήνιο, μπορούν επίσης να βοηθήσουν την κατάλληλη διατροφή καθώς και υποστήριξη για τον θυρεοειδή αδένα. Η σκόνη Kelp καθώς και οι κόκκοι λεκιθίνης μπορούν επίσης να είναι σημαντικά συμπληρώματα διατροφής που πρέπει να σκεφτούν σε επηρεασμένα σκυλιά.

Υποθυρεοειδισμός

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Related Post

Η Bella πηγαίνει στο Woofstock 90210

κουμπιά κοινής χρήσης AddThis στο FacebookFacebookFacebookShare στο TwittertwitterTwitterShare στο PinterestPinterestPinterestShare στο MoreAddThismore20 Νομίζω ότι το Everypawdy πρέπει να αναγνωρίσει αυτόν τον ταχυδρομικό κώδικα από την τηλεοπτική εκπομπή Beverly Hills 90210.

CheckUp wellness test for Dogs evaluation as well as Giveaway

Leave a comment to go into to Win a free CheckUp Kit Note: This evaluation is sponsored by shoreline Global. Coastline worldwide is providing away three CheckUp at-home wellness tests

Μπορούμε να περιμένουμε να δούμε μερικά Lat Labs στο Westminster για άλλη μια φορά φέτος;

Μου αρέσει να παρακολουθώ το σκυλί του Westminster Kennel Club. Δεν καταλαβαίνω αν παρακολουθήσατε τον διαγωνισμό πέρυσι, ωστόσο, όταν ο νικητής του Labrador Retriever πραγματικά έπεσε στο πάτωμα, το μόνο