Τα σκυλιά και οι γάτες χρειάζονται ασβέστιο;

AddThis Κοινή χρήση κουμπιών στο FacebookFacebookFacebookShare στο TwittertwitterTwitterShare στο PinterestPinterestPinterestShare στο MoreAddthismore1

Ενώ πολλοί άνθρωποι γνωρίζουν την ανεπάρκεια ασβεστίου σε άτομα που οδηγούν σε οστεοπόρωση, μία από τις πιο συνηθισμένες χρόνιες ασθένειες τόσο στις γυναίκες όσο και στους άνδρες, οι φύλακες των ζώων σπάνια δίνουν μια σκέψη να συμπληρώσουν τα κατοικίδια ζώα τους με ασβέστιο. Το ασβέστιο, καθώς και ο φωσφόρος, το μαγνήσιο και άλλα ιχνοστοιχεία, εμπλέκονται όλα με υγιή σκελετική, άρθρωση και στοματική υγεία. Ακόμη και οι ήπιες ανεπάρκειες με την πάροδο του χρόνου μπορούν να συμβάλουν σε χρόνιες εκφυλιστικές διαταραχές που περιλαμβάνουν όχι μόνο τα δομικά συστατικά του σώματός μας, αλλά και τα σημαντικά συστήματα οργάνων όπως η καρδιά, η ουροποιητική οδός, καθώς και οι ενζυμικές αντιδράσεις σε όλο το σώμα.

Υπάρχουν ακόμη και ορισμένα στοιχεία στην ανθρώπινη βιβλιογραφία που ισχυρίζονται ότι οι ελλείψεις του ασβεστίου βοηθούν στην ανάπτυξη των πέτρες των νεφρών και όχι στην περίσσεια του ασβεστίου. Και ενώ τα περισσότερα επεξεργασμένα εμπορικά τρόφιμα κατοικίδιων ζώων ισχυρίζονται ότι έχουν επαρκή ποσά τόσο του ασβεστίου όσο και των άλλων ορυκτών, συχνά βρίσκω ότι αυτά τα ορυκτά είτε δεν είναι σε εύκολα εύπεπτη μορφή για κατοικίδια ζώα, είτε στην περίπτωση ορισμένων ορυκτών, καταστρέφονται στην επεξεργασία της σακούλας ή κονσερβοποίηση των τροφίμων για κατοικίδια ζώα. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο είναι τόσο σημαντικό να ταΐσετε όσο το δυνατόν πιο φρέσκια και ελάχιστα επεξεργασμένη διατροφή.

Στην ιδανική περίπτωση, αυτό θα αποτελείται από ισορροπημένες σπιτικές συνταγές δίαιτες, όπως αυτές που βρέθηκαν στο βιβλίο του Donald Strombeck, καθώς και το βιβλίο του Richard Pitcairn για τη φυσική υγεία για σκύλους και γάτες, και οι δύο από τις οποίες μπορούν να βρεθούν στο Διαδίκτυο. Η επόμενη καλύτερη επιλογή θα ήταν φυσικά ελάχιστα επεξεργασμένες εμπορικές δίαιτες όπως η φρουρά κατοικίδιων ζώων ή το wyssong. Ωστόσο, ακόμη και σε ισορροπημένες συνταγές που βρέθηκαν στα παραπάνω βιβλία, καλείται συχνά να συμπληρώσει με πρόσθετο ασβέστιο για να εξασφαλίσει επαρκή διατροφική προμήθεια. Αυτό γίνεται ακόμα πιο κρίσιμο σε έγκυα ή θηλάζοντας ζώα, τα οποία μπορούν να γίνουν γρήγορα ανεπαρκή ασβέστιο όταν τροφοδοτούνται αυστηρά παντοπωλεία ή για τα εμπορικά τρόφιμα κατοικίδιων ζώων.

Υπάρχουν πολλές εξαιρετικές επιλογές για την προσθήκη συμπληρωματικού ασβεστίου στη διατροφή ενός κατοικίδιου ζώου, συμπεριλαμβανομένου του φωσφόρου ασβεστίου οστεολογίας για τα σκυλιά, το οποίο είναι υπέροχο για εκείνα τα έγκυα και θηλάζοντας ζώα, μαζί με τα εξαιρετικά βιτρίνα πολυπιβυτικών. Θα χρησιμοποιώ συχνά και τα δύο μαζί με τα απαραίτητα λιπαρά οξέα τόσο σε έγκυες όσο και σε θηλάζοντας ζώα.

Συμπληρώματα

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Related Post

Ο Δρ Mary Beth Leininger γιόρτασε ως Πρόεδρος της πρώτης γυναίκας της Avma

που γιορτάζει τις καταπληκτικές γυναίκες στην κτηνιατρική Προς τιμήν του Μήνα Ιστορίας των Γυναικών, η Αμερικανική Κτηνιατρική Ιατρική Ένωση (AVMA) ανακοίνωσε προηγουμένως μια λίστα με γνωστές γυναίκες στο κτηνιατρικό επάγγελμα.

Όλα εγκαταστάθηκαν στη νέα μου φωλιά!

Έχω χάσει απολύτως τη δράση με την πώληση του σπιτιού καθώς και τη μετακίνηση στη νέα μου φωλιά. Το άτομο του καλωδίου ήταν εδώ χθες, καθώς και τώρα είμαι όλοι

Αρκετά σε ροζ πρωταθλητή πορτοφολιού

συγχαρητήρια, γάτα Fleming! Είστε ο πρωταθλητής ενός αρκετά σε ροζ πορτοφόλι από Triple T Studios! Αναζητήστε ένα email από την Ingrid.* Για να αγοράσετε την αρκετά σε ροζ τσάντα, ανατρέξτε