Η φροντίδα για τα εγκαταλελειμμένα γατάκια

αυξανόμενα τα εγκαταλελειμμένα γατάκια μπορεί να είναι προκλητική, ωστόσο μπορεί επίσης να είναι εξαιρετικά ανταμείβοντας. Ανάλογα με την ηλικία τους, τα γατάκια που έχουν εγκαταλειφθεί ή απορριφθεί από τη μητέρα τους ή της οποίας η μαμά έχει πεθάνει, μπορεί να απαιτείται το χέρι.

Στην ιδανική περίπτωση, τα γατάκια πρέπει να είναι με τη μαμά τους μέχρι να είναι τουλάχιστον πέντε ή έξι εβδομάδες. Όσο περισσότερο μπορούν να νοσηλευτούν, τόσο το καλύτερο. Τα νεαρά γατάκια απαιτούν το γάλα της μητέρας τους όχι μόνο για τη διατροφή, ωστόσο, επίσης να αποκτήσουν σημαντικά αντισώματα που θα τα προστατεύουν από την ασθένεια αργότερα στη ζωή. Δεδομένου ότι τα ορφανά γατάκια δεν έχουν αυτή την προστασία, μπορούν να είναι ιδιαίτερα ευάλωτα σε ασθένειες.

Η συμμόρφωση με τις κατευθυντήριες γραμμές μπορεί να σας βοηθήσει να φροντίζετε για εγκαταλελειμμένα γατάκια.

Προσδιορίστε την ηλικία των γατών

Τα γατάκια ανοίγουν τα μάτια τους όταν είναι επτά έως δεκατέσσερις ημέρες. Έχετε έναν κτηνίατρο να επιθεωρήσετε τα γατάκια το συντομότερο δυνατόν για να καθορίσετε την ηλικία τους καθώς και να καθορίσετε οποιοδήποτε είδος αξιοσημείωτων ζητημάτων υγείας και ευεξίας. Ο κτηνίατρός σας μπορεί επίσης να αξιολογήσει την κατάσταση ενυδάτωσης των γατών καθώς και να ξεκινήσει την κατάλληλη θεραπεία εάν χρειαστεί.

Κρατήστε τα γατάκια ζεστά

Εάν το διασωθεισμένο γατάκι αισθάνεται κρύο, ζεστάνετε προσεκτικά τον βάζοντας τον κάτω από τα ρούχα σας δίπλα στο δέρμα σας ή σε ένα μαξιλάρι θέρμανσης τυλιγμένο σε πετσέτες καθώς και στη χαμηλότερη ρύθμιση. Μην τροφοδοτείτε ένα γατάκι μέχρι να είναι ζεστό. Εάν η θερμοκρασία του σώματος ενός γατάκι είναι τόσο χαμηλή, δεν θα είναι σε θέση να αφομοιώσει σωστά τα τρόφιμα. Τα γατάκια κάτω των τριών εβδομάδων δεν μπορούν να διαχειριστούν τη θερμοκρασία του σώματος τους, οπότε φροντίστε να συνεχίσετε να τα κρατάτε ζεστά.

Τροφοδοσία ορφανά γατάκια

Το αγελαδινό γάλα δεν παρέχει επαρκή διατροφή για τα γατάκια, καθώς και οι γάτες δεν έχουν το ένζυμο να το χωνέψουν σωστά, ώστε να προκαλέσει διάρροια. Πάρτε ένα αντικαταστάτη γάλακτος γατάκι καθώς και ένα μπουκάλι νοσηλευτικής, ένα σταγονόμετρο ματιών ή σύριγγα. Εάν χρησιμοποιείτε ένα μπουκάλι νοσηλευτικής, να είστε συνειδητοί ότι τα γατάκια δεν θα μπορούν να πιπιλίζουν το γάλα με τη μικρή θηλή. Θα απαιτείται να συλλάβετε το μπουκάλι ενώ η θηλή είναι στο στόμα του γατάκι.

Ζεσταίνετε τον αντικαταστάτη γάλακτος σε ζεστό νερό πριν από τη σίτιση. Κατά τη διάρκεια των πρώτων ζωοτροφών, τα γατάκια θα πάρουν μόνο σε εξαιρετικά λίγα ποσά, καθώς και θα απαίτηση να τα ταΐζετε κάθε δύο ώρες. Μπορείτε να ενισχύσετε το χρόνο μεταξύ των τροφοδοσιών αργά καθώς τα γατάκια αρχίζουν να τρώνε μεγαλύτερες ποσότητες.

Σε ηλικία περίπου τριών εβδομάδων, μπορείτε να αρχίσετε να τροφοδοτείτε μικρές ποσότητες ποτισμένων κονσερβοποιημένων γατάκια. Να είστε έτοιμοι για να είναι ακατάστατο, καθώς τα γατάκια ανακαλύπτουν να τρώνε μόνοι τους. Στην αρχή το μεγαλύτερο μέρος του φαγητού μπορεί να καταλήξει αντί για μέσα στο γατάκι! Μειώστε αργά την ποσότητα νερού που προσθέτετε στο φαγητό μέχρι να το φάει αδιάλυτο. Όταν τα γατάκια τρώνε το κονσερβοποιημένο φαγητό με συνέπεια, μπορείτε να σταματήσετε να τροφοδοτείτε τον αντικαταστάτη γάλακτος.

Δώστε τα γατάκια μετά από κάθε σίτιση

Δεδομένου ότι δεν υπάρχει μαμά αιλουροειδών για να εκτελέσετε το έργο του καθαρισμού των γατών μετά τα γεύματα, θα απαιτήσετε να τονώσετε τα γατάκια για να απαλλαγείτε μετά από κάθε σίτιση. Χρησιμοποιήστε έναν ζεστό υγρό ιστό ή κομμάτι βαμβακιού, καθώς και προσεκτικά σκουπίστε τα ούρα και τα πρωκτικά ανοίγματα. Το γατάκι θα πρέπει να ουρήσει ή να απομακρυνθεί αμέσως. Σχεδιάστε προσεκτικά το γατάκι μετά την εξάλειψη.

Προπόνηση κουτιού απορριμμάτων

Μόλις αρχίσουν να κινούνται τα γατάκια καθώς και να αρχίσουν να ελέγχουν το περιβάλλον τους, παρέχουν ένα δίσκο χαμηλής όψης απορριμμάτων με λίγη ποσότητα απορριμμάτων. Το ένστικτο θα τους καθοδηγήσει συνήθως να γρατσουνίζουν. Όταν αρχίζουν να ουρλιάζουν, καθώς και να απομακρυνθούν μόνοι τους, μπορείτε να σταματήσετε να τα διεγείρουν μετά από κάθε γεύμα.

Φροντίδα υγείας

Προσέξτε για γατάκια που κάνουν “άσχημα”. Εάν ένα γατάκι είναι μικρότερο από τους άλλους στα απορρίμματα του ή δεν φαίνεται να είναι τόσο επιφυλακτικό ή ενεργό, πάρτε το γατάκι στον κτηνίατρό σας. Τα νεαρά γατάκια μπορούν να είναι εύθραυστα, καθώς και η έγκαιρη παρέμβαση μπορεί να σώσει τη ζωή του γατάκι.

Παρακολουθήστε οποιοδήποτε τύπο προοπτικών ζητημάτων υγείας και ευεξίας, όπως τροποποιήσεις σε πρότυπα ούρησης ή αφαίρεσης, εκκένωση ματιών, μύτης ή αυτιών, καθώς και παράσιτα. Είναι συνήθως μια μεγάλη ιδέα να έχετε τον κτηνίατρό σας να επιθεωρήσει ένα δείγμα σκαμνί όταν τα γατάκια είναι περίπου τεσσάρων εβδομάδων.

Για περισσότερες πληροφορίες, καθώς και πλούτη μεγάλων πόρων για τη φροντίδα των ορφανών γατών, μεταβείτε στην ιστοσελίδα της γυναίκας γατάκι.

Αυτό το άρθρο δημοσιεύθηκε αρχικά στο Answers.com, καθώς και αναδημοσιεύεται με άδεια.

Βασιλιάς Ingrid

Πίνακας περιεχομένων
Προσδιορίστε την ηλικία των γατών
Κρατήστε τα γατάκια ζεστά
Τροφοδοσία ορφανά γατάκια
Δώστε τα γατάκια μετά από κάθε σίτιση
Προπόνηση κουτιού απορριμμάτων
Φροντίδα υγείας

Μπορεί επίσης να σας αρέσει:
Απογαλακτισμένα γατάκια από τη μαμά τους

Replacer γάλακτος Tailspring για γατάκια

Mews καθώς και NIPS: Η γαλήνη νοικοκυριό που ανακαλύφθηκε σε εγκαταλελειμμένο όχημα ανακαλύπτει μόνιμα σπίτια

«Mews καθώς και nips: Γιατί οι γάτες σας θέλουν να χτυπήσουν τα πράγματα
Balanced Blends Οδηγός για την ακατέργαστη σίτιση: De-Mystifying Ετικέτες τροφίμων για κατοικίδια ζώα »

4 σχόλια σχετικά με τη φροντίδα των εγκαταλελειμμένων γατών

Connie – Tails από τα γατάκια Foster λέει:

4 Απριλίου 2018 στις 10:55 π.μ.

Στην ιδανική περίπτωση, τα γατάκια πρέπει να είναι με τη μαμά τους 12-16 εβδομάδες. 5-6 εβδομάδες είναι το απόλυτο ελάχιστο. Κάποιο κιτnull

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Related Post

Η Daisy δηλώνει “τυρί!” Για την Εθνική Ημέρα της Κάμερας

AddThis Κοινή χρήση κουμπιών στο FacebookFacebookFacebookShare στο TwittertwitterTwitterShare στο PinterestPinterestPinterestShare στο MoreAddThismore5 Χαμογελάστε!” Από χθες ήταν η Εθνική Ημέρα της φωτογραφικής μηχανής. Δεν πρέπει πραγματικά να αγγίξω την κάμερα καθώς

Οι γάτες καθώς και τα τύμπανα: ακριβώς πώς οι γάτες κατέληξαν να είναι ένα κρίσιμο κομμάτι της ζωής του Jeff Plate

Jeff Plate είναι ένας από τους πιο ολοκληρωμένους και σκληρότερους ντράμερς που εργάζονται σε βράχο καθώς και ρολό. Η Νέα Υόρκη καθορίζει ότι ο ντόπιος άρχισε να παίρνει μαθήματα τυμπάνου

12 δροσερά πράγματα Η επιστήμη μας δίδαξε για τα σκυλιά φέτος

12 δροσερά πράγματα Η επιστήμη μας δίδαξε για τα σκυλιά φέτος Τελευταία ενημέρωση στις 13 Ιουλίου 2017 από Puppy διαρροές 3 σχόλια Από την παροχή βοήθειας στα παιδιά με άγχος