Ο βασιλιάς της Appa: Ο Chase είναι βασιλιάς τώρα!

ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Αυτή η συνέντευξη διεξήχθη πριν από τη συνταξιοδότηση του Steve King από την 31η Δεκεμβρίου 2021. Έχει υπηρετήσει τη βιομηχανία κατοικίδιων ζώων εδώ και δεκαετίες και τον ευχόμαστε καλά στις νέες του επιχειρήσεις. Η APPA διεξάγει μια νέα αναζήτηση για έναν Πρόεδρο και Διευθύνοντα Σύμβουλο.

Ζητήστε από οποιονδήποτε να πάρει ένα κατοικίδιο ζώο κατά τη διάρκεια της πανδημίας και η απάντηση είναι η ίδια, “Πώς έζησα χωρίς αυτόν (ή αυτήν;) πριν!” Ο Steve King, ο Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της American Pet Products Association (APPA) συμφωνεί ολόψυχα. Το Goodnewsforpets.com Editor Lea-Ann Gerninder είναι από καιρό θαυμαστής του έργου του βασιλιά για τον ανθρώπινο ζώο. Πρόσφατα μοιράστηκε την ιστορία του πώς το αγαπημένο του κατοικίδιο ζώο ήρθε στη ζωή της οικογένειάς του, το έργο της ένωσης κατά τη διάρκεια της πανδημίας και των ιδεών πίσω από τα 103,6 δισεκατομμύρια δολάρια στις πωλήσεις της βιομηχανίας κατοικίδιων ζώων στην έκθεση του κλάδου της APPA 2020 – και τι περισσότερο αναμένουμε το 2021.

Ας ξεκινήσουμε με τα βασικά. Πείτε μας για το Chase the Beagle.

Όταν ξεκίνησε η πανδημία, δεν είχαμε κατοικίδιο ζώο. Είχαμε χάσει το σκυλί μας και αποφασίσαμε τι να κάνουμε στη συνέχεια – όπως πολλοί γονείς κατοικίδιων ζώων που δεν είμαστε έτοιμοι να πάρουμε ξανά τη βύθιση. Η γυναίκα μου και εγώ εργαζόμασταν από το σπίτι και είπαμε, πρέπει να πάρουμε ένα άλλο σκυλί. Έτσι, κυνηγήστε το beagle ήρθε στη ζωή μας.

Τον υιοθέτησα τον Ιούλιο στην πραγματικότητα τα γενέθλιά μου πέρυσι, και όπως κάνουν, έχει φτάσει στην καρδιά μας. Μας αρέσει να βγαίνουμε στο σκάφος μας και το λατρεύει και αυτό. Είμαι ακόμα στο συμβούλιο των Pet Partners και οι εταίροι των κατοικίδιων ζώων χορηγούν το μεγαλύτερο σκυλί στον κόσμο κάθε χρόνο και μαζί με συμμετείχαμε. Είναι απλώς μια φανταστική προσθήκη στην οικογένειά μας.

Αντανακλάσεις μετά την παράσταση

Ονομάστηκε Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της APPA το 2019. Το πανδημικό χτύπημα το 2020, μόλις ένα χρόνο στην εργασία. Την εποχή της Global Pet Expo 2020, όλοι μας χάσαμε τους συναδέλφους μας στην Ασία και δεν γνωρίζαμε ακόμα τι ήταν μπροστά. Οποιεσδήποτε σκέψεις για το τι αισθάνθηκε το 2020 και πώς αισθάνεται τώρα;

Όπως όλοι οι άλλοι, μας άρεσε η σοβαρότητα της πανδημίας. Αρχικά, εκτός από τις επιπτώσεις της απαγόρευσης ταξιδιού από την Κίνα και την αδυναμία των φίλων και των συναδέλφων μας από εκεί για να παρακολουθήσουν την παράσταση, φαινόταν πρακτικά σαν να ήταν η εταιρεία ως τυπική όταν βρισκόμασταν στο Global Pet Expo πέρυσι. Δεν γνωρίζαμε μέσα σε ένα μήνα ολόκληρος ο κόσμος θα κλείσει. Η Appa κοίταξε αμέσως πώς χρειαζόμασταν να αλλάξουμε αυτό που κάναμε για να βοηθήσουμε τα μέλη μας – και πάλι να μην γνωρίζουμε πόσο καιρό θα ήταν η πανδημία. Πολλοί άνθρωποι αισθάνθηκαν ότι μιλούσαμε για εβδομάδες, όχι μήνες και μήνες μετατράπηκαν σε ένα χρόνο. Η Appa άρχισε να προσφέρει εκπαιδευτικό περιεχόμενο για τα μέλη μας που περιστρέφονταν γύρω από το χειρισμό διαφόρων πτυχών της πανδημίας.

Μια κρίσιμη μετεγκατάσταση που κάναμε βοηθούσε τα μέλη μας να επωφεληθούν από τα διάφορα κυβερνητικά προγράμματα που εφαρμόστηκαν για να βοηθήσουν τις εταιρείες κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου, δηλαδή τον νόμο Cares και το Πρόγραμμα Προστασίας Paycheck (PPP). Είχαμε webinars σε θέματα που αναπτύχθηκαν για να βοηθήσουμε τις εταιρείες να επιβιώσουν. Η Appa συνεργάστηκε με το κοινό συμβουλευτικό συμβούλιο της βιομηχανίας κατοικίδιων ζώων (PIJAC) και άλλους οργανισμούς της βιομηχανίας για να έχουν δηλώσει τα καταστήματα κατοικίδιων ζώων ως βασικές εταιρείες, ώστε τα καταστήματα λιανικής πώλησης κατοικίδιων ζώων να μπορούν να συνεχίσουν να λειτουργούν. Με πολλούς άλλους πωλητές έκλεισαν, αυτό ήταν πραγματικά απαραίτητο, επειδή σαφώς οι ιδιοκτήτες κατοικίδιων ζώων χρειάζονταν ένα μέρος για να πάρουν τα τρόφιμα και τις προμήθειες που χρειάζονταν για τα κατοικίδια ζώα τους.

Διεξήγαμε μια σειρά από μελέτες παλμών Covid-19 που εξέτασαν τη συμπεριφορά του ιδιοκτήτη κατοικίδιων ζώων και τις τάσεις σε σχέση με το πώς είδαν τα ζώα τους κατά τη διάρκεια της πανδημίας και πώς οι πρακτικές αγορών τους είχαν αλλάξει. Αυτό βοήθησε τα μέλη μας να καταλάβουν τι κάνουν οι καταναλωτές και πραγματικά προσέφεραν αξία κατά τη διάρκεια μιας κρίσιμης περιόδου.

Τα κατοικίδια ζώα μας βοηθούν μέσα από την πανδημία

Είστε ένας ακούραστος πρωταθλητής της δύναμης του ομόλογου ανθρώπινου ζώου μέσω των “κατοικίδιων ζώων στην τάξη” και της φροντίδας κατοικίδιων ζώων πριν γίνει Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της Appa. Πώς μας βοήθησαν τα ζώα μέσω αυτής της πανδημίας;

Οι άνθρωποι στράφηκαν στα ζώα τους κατά τη διάρκεια της πανδημίας. Η ικανότητα να έχετε συντροφιά κατοικίδιων ζώων στο σπίτι όταν δεν μπορούσατε να είστε με φίλους και ακόμη και άλλα μέλη της οικογένειας ήταν εξαιρετικά σημαντική. Ολόκληρη η κοινωνική απομόνωση και η ψυχική κόπωση που προέκυψαν από την πανδημία ήταν πολύ σκληρή. Σίγουρα, με τα παιδιά να κρατιούνται στο σπίτι και να έχουν τόσο πολυάριθμες από τις άλλες φυσιολογικές δραστηριότητές τους να περιορίζονται σαν αθλήματα και να μην είναι σε θέση να αλληλεπιδρούν με άλλα παιδιά στο σχολείο που έχουν ένα κατοικίδιο ζώο στην ημέρα τους ήταν σημαντικό.

Στην πραγματικότητα, όταν μερικοί από τους πρώτους ελέγχους ερεθίσματος βγήκαν στις οικογένειες τον Μάρτιο και τον Απρίλιο, είδαμε μια μεγάλη αύξηση των πωλήσεων στα είδη των ζώων που συνήθως συνδέοντες με οικογένειες με μικρά παιδιά. Οι πωλήσεις ζώων όπως τα ινδικά χοιρίδια και τα χάμστερ πραγματικά αυξήθηκαν ως άμεσο αποτέλεσμα των ανθρώπων που έχουν κάποια πρόσθετα χρήματα στις τσέπες τους για να κρατήσουν τα παιδιά διασκεδασμένα και την ανικανότητα να το ξοδεύουν σε πράγματα όπως αποδράσεις και ταξίδια. Υπήρχε μια άμεση συσχέτιση μεταξύ αυτών των δύο πραγμάτων.

Συνέχεια ανάπτυξης στην αγάπη σε μικρά ζώα

Αγαπάμε τα σκυλιά και τις γάτες μας, αλλά στην πραγματικότητα, AccoΤο Rding στο Appa, η κατηγορία των μικρών ζώων ενίσχυσε συνολικά την αύξηση κατά 30 %. Πιστεύετε ότι αυτό προβάλλει ακόμη περισσότερη δραστηριότητα στην κατηγορία των μικρών ζώων;

Αυτή η κατηγορία περιλαμβάνει υδρόβια ψάρια, ερπετά, πουλιά και χάμστερ, γερβίλους για μικρά παιδιά που συζητήσαμε προηγουμένως. Μια μεγάλη αύξηση κατά τη διάρκεια της πανδημίας ήταν οι άνθρωποι ξοδεύονταν πολύ περισσότερο χρόνο στο σπίτι. Είναι πιθανό να διατηρηθεί με την πάροδο του χρόνου. Αυτά τα ζώα θα συνεχίσουν να πρέπει να φροντίζονται και να χρειάζονται τρόφιμα και απολαύσεις και παιχνίδια. Θα χρειαστεί να κρατήσουν τα ζώα υγιή και ευτυχισμένα.

Μια άλλη πτυχή είναι ότι η δεξαμενή ψαριών γλυκού νερού είναι μέρος της διακόσμησης στο σπίτι. Οι άνθρωποι έχουν ξοδέψει πολύ περισσότερο χρόνο στο σπίτι και έχουν περάσει πολύ περισσότερα χρήματα για την αναβάθμιση του συνολικού σχεδιασμού τους στο σπίτι και προσθέτοντας πράγματα όπως μια όμορφη δεξαμενή ψαριών.

Μιλήσαμε νωρίτερα για την αξία των ζώων κατά τη διάρκεια της πανδημίας. Γνωρίζουμε ότι τα ψάρια ιδιαίτερα χαμηλότερη αρτηριακή πίεση και κάνουν τους ανθρώπους να αισθάνονται πολύ πιο άνετα σε μια εποχή υψηλού άγχους, όπως μόλις περάσαμε. Νομίζω ότι οι άνθρωποι θα δουν την αξία όχι μόνο να κάνουν το περιβάλλον στο σπίτι πολύ πιο όμορφο, αλλά στο πώς αισθάνονται επίσης.

Οι υιοθεσίες για σκύλους και γάτα κάτω

Οι υιοθεσίες σκύλων και γάτας είναι κάτω. Τι αντιπροσωπεύει αυτό για τη συνολική βιομηχανία που κινείται προς τα εμπρός;

Τα καταφύγια δεν είχαν τα ζώα (λόγω των περιορισμών εισαγωγής και των κλειστών κ.λπ.), έτσι ώστε να ήταν πολύ περισσότερο σοφέρ από την έλλειψη ενδιαφέροντος εκ μέρους του κοινού. Είναι απαραίτητο να σημειωθεί ότι οι υιοθεσίες αντιπροσωπεύουν περίπου το ένα τρίτο της απόκτησης σκύλων και περίπου 35% από τις γάτες. Τα δύο τρίτα αυτών των ζώων προέρχονται από άλλες πηγές, φυσικά οι οικογένειες και οι φίλοι και οι κτηνοτρόφοι και οι κτηνοτρόφοι.

Είναι σημαντικό να σημειωθεί ότι η προσφορά σκύλων θα συμβαδίσει με τη ζήτηση, ειδικά αφού είδε τι κάναμε με την πανδημία. Ο αριθμός των ζώων που βρίσκονται σε αμερικανικά νοικοκυριά έχει ενισχυθεί και αναμένεται να συνεχιστεί. Η Appa υποστηρίζει ένα νομοσχέδιο που εισήχθη στο τελευταίο Κογκρέσο που έχει επανεισαγάγει φέτος: Ο νόμος για την εισαγωγή του Healthy Canine. Συνεργαζόμαστε με ομάδες όπως η Αμερικανική Κτηνιατρική Ιατρική Ένωση (AVMA) και το American Kennel Club (AKC) και άλλοι που θα βελτίωσαν την επίβλεψη της ομοσπονδιακής κυβέρνησης των εισαγόμενων σκύλων. Θέλουμε να διασφαλίσουμε ότι έχουν την κατάλληλη κτηνιατρική πιστοποίηση, έτσι ώστε οι δυνητικά επιβλαβείς ζωονοσογονικές ασθένειες να μην έρχονται με αυτά τα ζώα.

Η Appa πιστεύει ότι η εισαγωγή θα είναι πιθανώς μια ολοένα και πιο ουσιαστική πηγή σκύλων ειδικότερα που δεν πληρούνται από τα καταφύγια και άλλες πηγές. Θέλουμε να διασφαλίσουμε ότι αυτά τα ζώα είναι υγιή και καλά φροντισμένα. Αυτό το νομοσχέδιο θα μπορούσε να είναι ένα βασικό στοιχείο με χρήματα για να βοηθήσει την ομοσπονδιακή κυβέρνηση να ρυθμίσει αυτές τις εισαγωγές πολύ πιο στενά.

Αύξηση και τάσεις τροφίμων για κατοικίδια ζώα

Σύμφωνα με την APPA, τα τρόφιμα κατοικίδιων ζώων και οι απολαύσεις οδήγησαν την αγορά όσον αφορά την αύξηση του όγκου με 42 δισεκατομμύρια δολάρια σε πωλήσεις ή αύξηση 15,1%. Εξακολουθεί να υπάρχει πολλαπλασιασμός της επιλογής προϊόντων. Είναι ο όγκος σε τάσεις, δοκιμή ή αποθήκευση; Βλέπετε αυτήν την κατηγορία ισοπέδωση ως τα πανδημικά μαθήματα;

Η αποθήκευση των τροφίμων για κατοικίδια ζώα έχει ήδη υποχωρήσει. Υπήρχε πολύ θέμα νωρίς ότι οι άνθρωποι δεν θα μπορούσαν να πάρουν φαγητό για τα κατοικίδια ζώα τους. Αυτό υποχωρεί κυρίως, αν και υπάρχουν κάποιες ελλείψεις σημείων εδώ και εκεί. Αυτό σχετίζεται πολύ με τα ζητήματα εφοδιασμού πρώτων υλών και κάποια επιβράδυνση της διαδικασίας παραγωγής λόγω των πρωτοκόλλων ασφαλείας του Covid. Αυτό που βλέπουμε είναι η συνέχιση της τάσης πριμοδότησης μαζί με ένα ζήτημα για τη γενική υγεία των κατοικίδιων ζώων που οδηγεί στην αύξηση των δολαρίων πωλήσεων.

Αυτό που έπληξε το σπίτι με τα σεμινάρια που πραγματοποιήθηκαν στο Global ήταν ότι μερικές από τις ταχύτερα αναπτυσσόμενες κατηγορίες τροφίμων για κατοικίδια ζώα είναι οι κατηγορίες υψηλότερου βαθμού. Ενώ είναι ένα σχετικά μικρό μέρος της συνολικής αγοράς, η ανάπτυξή τους είναι πολύ υψηλότερη από άλλες κατηγορίες τροφίμων. Το ψυγείο και το φρέσκο ​​γρήγορο φαγητό αυξήθηκε κατά 21% πέρυσι και τα κατεψυγμένα τρόφιμα αυξήθηκαν κατά 14%. Το άλλο στοιχείο είναι όλα τα νέα ζώα που βρίσκονται στα νοικοκυριά θα συνεχίσουν να αναπτύσσονται και χρειάζονται πολύ περισσότερα τρόφιμα, ώστε να έχουν αντίκτυπο.

Τέλος, πιθανότατα θα δούμε κάποια πληθωριστικά στοιχεία να τεθούν σε λειτουργία φέτος στις τιμές των βασικών προϊόντων. Ορισμένες από τις εκτιμήσεις που έχω δει υποδεικνύουν περίπου 5% αύξηση των τιμών των τροφίμων για τα κατοικίδια ζώα σε όλο το σκάφος, απλώς καθώς οι παραγωγοί περνούν κατά μήκος του ενισχυμένου κόστους που έχουν για τις πρώτες ύλες.

Δημογραφικά στοιχεία ιδιοκτήτη κατοικίδιων ζώων

Οι χιλιετηρίδες έχουν ξεπεράσει τους boomers από την άποψη του μεριδίου τους στην ιδιοκτησία κατοικίδιων ζώων και τις δαπάνες τα τελευταία χρόνια. Οι στατιστικές για το Gen Z αναφέρθηκαν για πρώτη φορά το 2019. Υπάρχει κάτι εκπληκτικό για να σχολιάσουμε αυτά τα δημογραφικά στοιχεία και τις αγορές τους για το 2020;

Οι πολλές πρόσφατες Εθνικές Ερευνητές Ιδιοκτήτες Ζυγών που εξετάζουν πολύ προσεκτικά όλα τα δημογραφικά στοιχεία της γενεάς δεν θα είναι έξω μέχρι τον Ιούνιο. Δεν θέλαμε να παραβιάσουμε τους αριθμούς με το να βγαίνουμε στο Field κατά τη διάρκεια της πανδημίας. Σε γενικές γραμμές γνωρίζουμε ότι αυτές οι γενιές βλέπουν τα ζώα ως μέλη της οικογένειας, ακόμη και πολύ περισσότερο από τη γενιά boomer. Χρησιμοποιούν προϊόντα που οι boomers θεωρούσαν ως πολυτέλειες ως απαραίτητα για τη φροντίδα των κατοικίδιων ζώων τους. Τα Pet Tech, τα συμπληρώματα, η μόδα έχουν αυξηθεί καθώς οι χιλιετηρίδες έχουν γίνει το μεγαλύτερο τμήμα κατοικίδιων ζώων της αγοράς.

Μερικές από τις εργασίες που κάναμε πέρυσι ρίχνοντας μια ματιά και εντοπίζοντας τις τάσεις, ιδιαίτερα με τη γενιά Gen Z, θα είναι ενδιαφέρον να εξετάσουμε περαιτέρω. Έρχονται πραγματικά στο δικό τους ως ιδιοκτήτες κατοικίδιων ζώων. Βλέπουν πολύ τα ζώα τους ως φίλους και συντρόφους, πολύ περισσότερο από τα χιλιετηρίδια. Καθώς αρχίζουν να σχηματίζουν νοικοκυριά και εισέρχονται στο εργατικό δυναμικό, θα συνεχίσουν να υποστηρίζουν αυτά τα είδη προϊόντων που αισθάνονται ότι τους βοήθησαν να κρατήσουν τα ζώα τους υγιή και ευχαριστημένα και μέρος του νοικοκυριού. Οι ισχυρές πρακτικές αγορών των χιλιετίων συνεχίζονται με τη γενιά Gen Z.

Αυξημένη κτηνιατρική φροντίδα για νέα κατοικίδια ζώα

Ας μιλήσουμε για τη φροντίδα κτηνιάτρων και τις πωλήσεις προϊόντων, οι οποίες αντιπροσωπεύουν σημαντικά 32,3 δισεκατομμύρια δολάρια. Μπορείτε να το σπάσετε λίγο περισσότερο από την άποψη του τι οδηγεί αυτές τις αγορές υπηρεσιών;

Η Αμερικανική Κτηνιατρική Ιατρική Ένωση (AVMA) ανέφερε ότι οι κτηνίατροι παρουσίασαν αύξηση κατά 50% των νέων ζώων που μεταφέρθηκαν σε κτηνιατρικές κλινικές την εβδομάδα κατά τη διάρκεια του Μαρτίου – Αύγουστο του 2020 χρονοδιάγραμμα. Το Banfield σε έκθεση στα τέλη Ιανουαρίου ή στις αρχές Φεβρουαρίου του τρέχοντος έτους ανέφερε ότι είδε αύξηση 9,2% των νεανικών σκύλων και 12,4% πολύ περισσότερες νεανικές γάτες για κτηνιατρικές επισκέψεις το 2020 έναντι του 2019. Σαφώς η μεγαλύτερη αλυσίδα των κτηνιατρικών κλινικών στη χώρα με πάνω από Χιλιάδες νοσοκομεία, είδαν σημαντική αύξηση του αριθμού των νέων ζώων που έρχονται στις κλινικές τους.

Το ηλεκτρονικό εμπόριο Vs. ΣΤΟ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑ

Με την οδήγηση ηλεκτρονικού εμπορίου, τόσο πολυάριθμες αγορές και προκλήσεις κατασκευής, ποιοι είναι οι ανεξάρτητοι πωλητές ανταγωνίζονται με επιτυχία;

Ένα πράγμα που είχε απροσδόκητη επιτυχία ήταν η αγορά online/pickup στο κατάστημα. Μπορείτε να αγοράσετε online και να παραλάβετε στο κατάστημα την ίδια μέρα. Είναι δύσκολο για τις καθαρές εταιρείες στο διαδίκτυο να προσφέρουν αυτή την ταχύτητα και την ευκολία. Ορισμένα καταστήματα λιανικής πώλησης χρησιμοποιούν επίσης τρίτους όπως η Uber για να παραδώσουν στα σπίτια των πελατών. Αυτό είναι μέρος της μεθόδου τους για την παροχή καναλιών για την εξυπηρέτηση των πελατών τους. Οι πελάτες τείνουν επίσης να αλληλεπιδρούν με τα συμβατικά καταστήματα σε ένα omni-κανάλι. Ο πελάτης που εισέρχεται στο κατάστημα για αγορά θα πραγματοποιήσει επίσης ηλεκτρονικές αγορές μέσω του ιστότοπου του καταστήματος και είτε θα το παραδώσει στο σπίτι τους είτε θα το παραλάβει στο κατάστημα.

Τα καταστήματα που έχουν επενδύσει στην online παρουσία τους και την ικανότητά τους να διεξάγουν το ηλεκτρονικό εμπόριο μέσω του ιστότοπού τους είναι επιτυχείς. Τα καταστήματα χρησιμοποιούν την online παρουσία τους για να δημιουργήσουν μια κοινότητα και περιεχόμενο για τους πελάτες τους. Κρατάει τους ανθρώπους να επιστρέφουν στους ιστότοπούς τους και να βλέπουν ποιες νέες πληροφορίες έχουν ή τη δυνατότητα να συνδεθούν με άλλους ιδιοκτήτες κατοικίδιων ζώων. Αυτές είναι όλες οι τεχνικές που τα καταστήματα κατοικίδιων ζώων χρησιμοποιούν πολύ αποτελεσματικά για να ανταγωνιστούν το ηλεκτρονικό εμπόριο. Καθώς τα εμβόλια βγαίνουν έξω και οι άνθρωποι αισθάνονται πολύ πιο άνετα στα ψώνια στο κατάστημα, η δυνατότητα να φέρετε το σκυλί σας μαζί σας στο κατάστημα κατοικίδιων ζώων και να περπατήσετε και να δείτε νέα προϊόντα, οι πωλήσεις στο κατάστημα θα ανακάμψουν.

Στατιστικά στοιχεία της βιομηχανίας

Η βιομηχανία βρίσκεται σταθερά στην ανάκαμψη. Στη συνέχεια, το πανδημικό χτύπημα. Σκεφτήκατε ποτέ ότι η βιομηχανία θα σπάσει πάνω από 100 δισεκατομμύρια δολάρια σε πωλήσεις στην πανδημία; Ποια είναι η πρόβλεψή σας για το 2021;

Ήμασταν σίγουρα έκπληκτοι. Η αρχική μας προβολή για το 2020 ήταν κάτω από 100 δισεκατομμύρια δολάρια. Στις πρώτες ημέρες της πανδημίας, λάβαμε αναφορές που έδειξαν ότι οι πωλήσεις προϊόντων, ειδικότερα των σκληρών αγαθών, θα μειωθούν σημαντικά για το έτος. Η αύξηση που η βιομηχανία έκπληκτος όλους, ακόμη και με μείωση περίπου 21% στις υπηρεσίες κατοικίδιων ζώων. Αυτή ήταν η κατηγορία που πραγματικά χτυπήθηκε σκληρά κατά τη διάρκεια της πανδημίας. Είναι κατανοητό με τους ανθρώπους που δεν ταξίδευαν, υπήρχε λιγότερη ανάγκη για το σκάφος και το κατοικίδιο ζώο. Αρχικά στην πανδημία, οι Groomers δεν ήταν σε θέση να λειτουργήσουν επειδή δεν θεωρούνταν βασικές επιχειρήσεις.

Για το 2021,

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Related Post

Μπορούμε να περιμένουμε να δούμε μερικά Lat Labs στο Westminster για άλλη μια φορά φέτος;

Μου αρέσει να παρακολουθώ το σκυλί του Westminster Kennel Club. Δεν καταλαβαίνω αν παρακολουθήσατε τον διαγωνισμό πέρυσι, ωστόσο, όταν ο νικητής του Labrador Retriever πραγματικά έπεσε στο πάτωμα, το μόνο

Ανασκόπηση: Τα κουδούνια του Gwen Cooper

Αυτή η ανάρτηση περιέχει συνδέσμους θυγατρικών* Το Curl του Gwen Cooper με μια σειρά Cat Tale διαθέτει χιουμοριστικά και ενθουσιώδη διηγήματα σχετικά με τις συνεχιζόμενες περιπέτειες της οικογένειας γάτας του

Χρήση αντιβιοτικών σε οικογενειακά κατοικίδια ζώα

AddThis Κοινή χρήση κουμπιών στο FacebookFacebookFacebookShare στο TwittertwitterTwitterShare στο PinterestPinterestPinterestShare στο MoreAddTismore Ένα από τα πιο καυτά θέματα τόσο στην ανθρώπινη όσο και στην κτηνιατρική είναι η υπερβολική χρήση αντιβιοτικών.